К читателям блога:

Блог В. Точиловского

Блог для тех, кто интересуется вопросами международных уголовных судов и международных стандартов в уголовном процессе.

Translate

05 января 2024

Витяги з угоди про визнання винуватості в одній зі справ МТКЮ

Print Friendly and PDFPrint Friendly

На доповнення до допису щодо угод про визнання винуватості в міжнародних трибуналах .


Витяги з угоди про визнання винуватості в справі Ranko Cesic:
(Оригінал угоди див. тут)



10. Ця Угода ґрунтується на згоді Ranko Cesic співпрацювати з Офісом Прокурора. Ця співпраця включає дачу повного та вичерпного інтерв’ю Офісу Прокурора щодо його обізнаності про воєнні злочини та інші порушення міжнародного гуманітарного права в Брчко та навколо нього під час збройного конфлікту в Боснії та Герцеговині. Він також погоджується бути відвертим і правдивим та вільно відповідати на всі запитання, поставлені йому співробітниками ОП стосовно цих питань. Він також погоджується давати свідчення у майбутніх судових провадженнях у Трибуналі, якщо для цього його викличе ОП.

11. В обмін на визнання Ranko Cesic своєї
винуватості за пунктами з 1 по 12 [обвинувального акту], а також на його суттєву співпрацю, Офіс Прокурора рекомендуватиме Судовій Палаті призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк від тринадцяти (13) до вісімнадцяти (18) років.

12. Ranko Cesic розуміє, що відповідно до статті 101 [Процесуальних Правил], якщо його визнають винним у судовому процесі за будь-яким з пунктів обвинувачення, йому може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі включаючи довічне позбавлення волі.  

13. Ranko Cesic розуміє, що відповідно до статті 62 ter (B) [Процесуальних Правил] рекомендація Обвинувачення щодо конкретного покарання не є обов’язковою для Судової Палати та що Судова Палата може засудити обвинуваченого до будь-якого строку, який вона вважатиме належним.

14. Ranko Cesic погоджується з тим, що він не оскаржуватиме вирок, винесений Судовою Палатою, якщо вирок не перевищує рекомендований Обвинуваченням діапазон. Прокурор погоджується з тим, що ОП не оскаржуватиме будь-який вирок, винесений у рекомендованому діапазоні від тринадцяти (13) до вісімнадцяти (18) років.


20. Ranko Cesic підтверджує, що він уклав цю Угоду вільно і добровільно, що ніхто не погрожував йому, щоб змусити його укласти цю угоду про визнання 
винуватості, і що єдині обіцянки, дані йому, - це обіцянки, викладені в цій Угоді.

21. За винятком прямо зазначених у цьому документі, не існує жодних додаткових обіцянок, домовленостей чи угод між Офісом Прокурора та Ranko Cesic або його адвокатом.


Див. також "Соглашение о признании вины в международных трибуналах ООН".



Real Time Web Analytics